Om oss

Om Bodensågen

Bodensågen AB är ett modernt företag med gamla anor. På sågverksområdet har träförädling bedrivits sedan 1950-talet. Sedan 2004, när såglinjen såldes, har vi specialiserat oss på hyvling och tryckimpregnering.

Vi producerar trall och reglar som vi säljer i eget namn på främst den nordiska marknaden. Vi utför också legouppdrag inom följande områden:

Hyvling

Vi har stor erfarenhet av legohyvling och åtar oss uppdrag inom allt från trall och reglar till paneler. Hyveln, en Waco Gigant,  kan hantera virke upp till 250 mm bredd och 100 mm tjocklek. Vi har ett flexibelt system för ströläggning, bandning och emballering vilket gör att vi kan tillgodose kundernas särskilda önskemål inom dessa områden.

Impregnering

Vi är certifierade enligt NTR:s regelverk för impregnering med medlet Wolmanit CX-8 WB, vilket är ett modernt impregneringsmedel fritt från borsyra. Vi torkar allt impregnerat virke i en särskild fixeringstork vilket säkerställer att virket är helt fixerat vid leverans. Detta minskar risken för mögel vid långtidslagring och bidrar till en miljövänligare och hälsosammare hantering av virket för kunderna. Vi kan impregnera virke klasserna A och AB samt brunimpregnera i klassen AB.

Paketkapning

Vår Holtec svärdkap kapar hela virkespaket med god precision.